| Autor |
Wiadomo艣膰 |
|
Damian
|
Tytu艂: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 22 lip 2008, o 13:24 |
|
| Administrator |
 |
 |
Do艂膮czy艂(a): 24 mar 2007, o 13:58 Posty: 126 Lokalizacja: S艂upsk
|
|
Po przerwie, trwaj膮cej p贸l roku, po raz kolejny postanowili艣my wybra膰 si臋 do klubu Qugino w S艂upsku, by sp臋dzi膰 sobotni wiecz贸r s艂uchaj膮c dobrej muzyki i maj膮c nadziej臋 na mi艂e sp臋dzenie czasu. R贸wnie偶 chcieli艣my przekona膰 si臋, czy co艣 zmieni艂o si臋 w klubie, oczywi艣cie na lepsze. Do klubu wybrali艣my si臋 w sobot臋 19.07.2008r.
Tym razem jeszcze przed przybyciem do klubu dokonali艣my rezerwacji stolika dla kliku os贸b. Cena rezerwacji to 40 z艂 od osoby. Przy czym te 40 z艂 jest odliczane od tego co si臋 kupuje. (np. p艂acimy 40 za rezerwacje, a za t膮 kwot臋 dostajemy np. 6 piw i soczek co daje nam w艂a艣nie te 40 z艂). Odby艂o si臋 to bez problem贸w i poinformowano nas, 偶e po godzinie 22 spokojnie mo偶na przychodzi膰. Co wi臋cej w ka偶dy pi膮tek i sobot臋 w klubie Qugino do godziny 23 WEJ艢CIE JEST DARMOWE (鈥瀦 wyj膮tkiem imprez organizowanych i promocyjnych鈥 鈥 tak czytamy na stronie Qugino). To naprawd臋 bardzo dobra oferta i 艣wietny pomys艂 na wypromowanie klubu i przyci膮gni臋cie tych, kt贸rzy najcz臋艣ciej sp臋dzaj膮 weekendy w innych miejscach.
Jednak czy na pewno tak jest w praktyce, jak mo偶emy przeczyta膰 na oficjalnej stronie internetowej Qugino? Upewniwszy si臋, 偶e w sobot臋 19 lipca jest zwyk艂a impreza, a tym samym wej艣cie jest darmowe postanowili艣my przyj艣膰 przed godzin膮 23. Wchodzimy do klubu ok. godziny 22:10, wi臋c du偶o wcze艣niej przed godzin膮 23. Tu偶 przed wej艣ciem ochrona informuje, i偶 za wst臋p nale偶y si臋 10 z艂. Jak偶e by艂o wielkie zdziwienie bo przecie偶 ju偶 od wielu miesi臋cy wst臋p jest darmowy. Na pytanie DLACZEGO, skoro wyra藕nie jest napisane, 偶e wej艣cie jest bezp艂atne uzyskali艣my odpowied藕 w stylu 鈥炩 bo tak, tym razem nie ma wej艣cia za darmo鈥︹. Trudno, na takim etapie dalsza rozmowa nie ma sensu, skoro nie jest tolerowane to co wcze艣niej jest ustalone itp. C贸偶 pozosta艂o? NIC, tylko wchodzi膰 p艂ac膮c 10 z艂 za 鈥濪ARMOWY鈥 wst臋p.
Po wej艣ciu odszukujemy zarezerwowany stolik. Czeka na nas zgodnie z ustaleniami. Od samego pocz膮tku wpada w ucho muzyka jak膮 prezentuje rezydent klubu Nathan Pole. Bardzo mi艂ym rozwi膮zaniem w klubie Qugino jest to, i偶 co jaki艣 czas pojawia si臋 kelnerka kt贸ra zbiera zam贸wienie, przynosi to co zosta艂o zam贸wione, a nast臋pnie dokonujemy p艂atno艣膰. Nie musimy wi臋c sami chodzi膰 do baru. Ze stolik贸w na bie偶膮co s膮 usuwane puste kufle, szklanki itp., a zape艂nione popielniczki wymieniane na czyste. To bardzo cieszy, 偶e na bie偶膮co kto艣 dba o to, by klienci siedz膮cy przy stolikach byli zadowoleni.
Bez mniejszego problemu uda艂o nam si臋 r贸wnie偶 przes艂a膰 pozdrowienia za po艣rednictwem dj, co jest bardzo mi艂ym dodatkiem, do sp臋dzania wsp贸lnego wieczoru z przyjaci贸艂mi.
Uwag臋 nasz膮 jednak zwr贸ci艂 brak szatni, kt贸ra do tej pory by艂a. Mam nadziej臋, 偶e nie zosta艂o to spowodowane sytuacjami, jakie spotka艂y nas poprzednim razem 19.01.2008r. gdzie osoby przyjmuj膮ce kurtki 偶膮da艂y od klient贸w r贸偶ne kwoty, zamiast pobiera膰 je zgodnie z ustaleniami. (wi臋cej o tym pisali艣my poprzednim razem).
Podsumowuj膮c, impreza by艂a udana i wszystko by艂oby w najlepszym porz膮dku gdyby nie ma艂y 鈥瀒ncydent鈥 i delikatnie m贸wi膮c oszustwo z 鈥濶IBY DARMOWYM鈥 wst臋pem do klubu przed godzin膮 23. Tak jak wcze艣niej wspomnia艂em ten 鈥濪ARMOWY鈥 wst臋p kosztowa艂 10 z艂. Pozosta艂e kwestie jak obs艂uga klienta, muzyka itp. jest godna plecenia i by艂em tym mi艂o zaskoczony, 偶e klub zmienia si臋 na lepsze.
Mamy nadziej臋, 偶e kto艣 dopilnuje tego, aby wszystko przebiega艂o zgodnie z informacjami, ofert膮 i cenami, publicznie podawanymi na stronie internetowej klubu. W innym razie, z ca艂膮 pewno艣ci膮 mo偶na stwierdzi膰, i偶 nie wp艂ynie to korzystnie na wizerunek. Zale偶y to ju偶 jednak tylko od w艂a艣cicieli i pracownik贸w klubu, kt贸rych pozdrawiam i dzi臋kuj臋 mimo wszystko za sobotni wiecz贸r.
Damian Sowa, eSlupsk.com
|
|
|
| G贸ra |
|
 |
|
eSlupsk.com |
Tytu艂: Linki sponsorowane:
Napisane: dzi艣 |
Asystent forum

Do艂膮czy艂(a):
24 mar 2007
11:30 am
|
|
G贸ra |
 |
|
|
|
Darek
|
Tytu艂: Re: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 22 lip 2008, o 15:50 |
|
|
|
|
To nie pierwsza taka sytuacja. Ja r贸wnie偶 zosta艂em skasowany w Qugino za darmowe wej艣cie przez "bramkarza", kt贸ry rzeczywi艣cie odpowiada na pytanie dlaczego?..bo tak dzi艣 nie ma za darmo...a wyra藕nie przecie偶 jest na stronie Qugino, 偶e do godz. 23 wst臋p za darmo. Oszukuj膮 i tyle.
|
|
| G贸ra |
|
 |
|
Agnieszka
|
Tytu艂: Re: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 23 lip 2008, o 14:46 |
|
|
|
To rzeczywi艣cie jeden wielki przekr臋t, bo po co pisz膮 偶e jest za darmo jak i tak kasuj膮 za wej艣cie Kolega te偶 jaki艣 czas temu co艣 wspomina艂, 偶e go tam oszukali ale ju偶 nie chcia艂 sie z nimi sprzecza膰. W ka偶dym razie powiedzia艂, 偶e ju偶 nigdy tam nie p贸jdzie. Zreszt膮 wcale mu si臋 nie dziwi臋. Skoro w艂a艣ciciele toleruj膮 takie praktyki i przymykaj膮 na to oko to co偶 poradzi膰. Jedyny plus, 偶e kobiety zawsze maj膮 wej艣cie darmowe i ja zawsze wchodzi艂am za darmo. Cho膰 trudno by膰 czegokolwiek pewnym, bo mo偶e ochrona zarz膮da pieni臋dzy w 艂ap臋 wkr贸tce nawet od kobiet  Powoli coraz bardziej trec臋 ch臋c na imprezy w klubie Qugino.
|
|
| G贸ra |
|
 |
|
mlody
|
Tytu艂: Re: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 23 lip 2008, o 15:46 |
|
|
|
|
ja tez zaplacilem dyche za wejscie w Qugino ale ja juz nie mam zamiaru tam pojsc wole wydac piataka w Adze niz tam bawic sie za darmo
|
|
| G贸ra |
|
 |
|
Go艣膰
|
Tytu艂: Re: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 24 lip 2008, o 11:41 |
|
|
|
|
Rzeczywiscie takie sytuacje maja miejesce ale ja sie tym nie przejmuje.
Jak widze frajera co chce mnie wykolowac i m贸wiac wprost, ukrasc kase, mowie mu zeby spadal i nie wchodze wcale. Nie lubie byc oszukiwanym, poza tym szkoda nerwow na takich ludzi.
|
|
| G贸ra |
|
 |
|
Sylwek
|
Tytu艂: Re: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 29 lip 2008, o 20:14 |
|
|
|
|
Teraz si臋 nie dziwi臋, 偶e nie maja klient贸w jak tak oszukuj膮. Za ka偶dym razem co przechodz臋 to pustki w klubie
|
|
| G贸ra |
|
 |
|
grzesiek
|
Tytu艂: Re: Qugino - 19.07.2008r. Napisane: 2 sie 2008, o 13:30 |
|
|
|
to jest w艂a艣nie nasze kochane miasto 
|
|
| G贸ra |
|
 |
Kto przegl膮da forum |
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten dzia艂: Brak zidentyfikowanych u偶ytkownik贸w i 0 go艣ci |
|
Mo偶esz rozpoczyna膰 nowe w膮tki Mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
|
|
|